Imieniny: Anastazji, Eugenii

Wydarzenia:

Dania

 fot. Beata Orlik

Miła propozycja dla wszystkich tych, którzy nie mają już pomysłów na kanapki. Miła propozycja także dla tych, którzy uwielbiają ryby. Bardzo prosta i szybka pasta z wędzonej makreli z niewielką ilością dodatków, które jednak nadają paście charakteru. Po jej przygotowaniu powiniśmy na chwilkę wsadzić ją do lodówki, aby smaki się przegryzły, a potem tylko już pozostaje się delektować :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

2-3 filety z makreli wędzone z pieprzem

1 średniej wielkości korniszon pokrojony w drobną kostkę

1 mała szalotka

majonez

odrobina soli do smaku

 

Makrelę oddzielamy od skóry, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy posiekaną szalotkę, ogórka i majonez (ilość w zależności od uzyskanej konsystencji). Doprawiamy do smaku solą. Wkładamy do lodówki na ok. 30 minut (lub dłużej, jeśli mamy tyle siły, żeby czekać :-)), aby smaki się przegryzły :-)

Smacznego!

 

Źródło:
;